ESwith E-Ticaret Platformuna Hoşgeldiniz    | 

10 Bin TL ile E-Ticarete Nasıl Başlarım?

10 Bin TL İle E-Ticarete Nasıl Başlarım?

Bu soruyu bana 1-2 sene önce sorsaydınız muhtemelen cevabım ''Hayır kesinlikle başlayamazsın'' olurdu. Ama bugün başka bir cevabım var.Elbette sizinle paylaşacağım ama isterseniz 1-2 sene önce nasıl bir cevap verirdim onu paylaşayım. 

E-Ticarete başlamanın çok temel maliyetleri vardır.

-Öncelikle bir ürününüz olmalı. Bunun maliyeti ürünü temin etme yolunuza göre değişiklik gösterebilir. Sonuçta gidip bir üreticiden alabileceğiniz gibi kendinizde üretmeye çalışabilirsiniz. 100bin TL ile 10 Milyon TL arasında değişebilecek bir maliyet önünüzde duruyor.

-Geldik bu ürünleri satacağımız bir e-ticaret sitesine.Yaklaşık olarak en azından 40bin TL ile 100bin TL arasında bir harcama yapacağınız neredeyse kesin. Tasarım maliyetine ve dil seçeneklerine göre de bu maliyet daha da artabilir.

-Ürünleriniz var artık bir de e ticaret siteniz var ama oraya koyacak fotoğrafınız yok. Madem bu kadar harcadık gidelim bir de fotoğraf çektirip o fotoğrafları siteye koyalım. Yine ürün grubuna,kişiye ve kaliteye göre değişiklik gösterse de yaklaşık 30bin TL ile 100bin TL arasında bir rakamda buraya harcayacaksınız.

-Ürünlerimiz var ve içerisinde güzel fotoğraflar olan bir de e ticaret sitemiz var. Satışa hazır mıyız? Hayır. Bu ürünlerin stokları olmalı. Her renk her beden veya her boydan çeşit çeşit depolamalıyız. Depolama ve stok maliyeti yine nerede ve nasıl olduğuyla çok alakalı olmakla beraber 100bin TL'nin altında bir maliyete çözebilmeniz zor görünüyor.

-Tamam stok işini de çözdük. Şimdi sırada bir ajansla anlaşmak var. Sonuçta sosyal medya reklamları,Google reklamları,e ticaret sayfanıza trafik çekme yöntemleri derken bunların bir profesyonel iş olduğunu anlamalısınız. Bir dijital marketing ajansı ile çalışmaya başlamalısınız.

Aslında bunlar e-ticarete özel ana giderler. Yani şirket kurma, muhasebeci, çalışan masrafı, kartvizit masrafı, ofis masrafı gibi genel giderleri bu konunun bir parçası yapmadım bile.

Yazının başına gelecek olursak; ''10 Bin TL ile e-ticarete başlayabilir miyim?''sorusuna geçen yıl o kadar çok bu cevabı verdim ki artık bir çözüm üretmek gerekiyordu. Yazılım ve teknolojiyi kullanarak tüm bu süreçleri sizin üzerinizden aldığımızı söylesem abartmış olmam sanırım. Yani ürünü olmayana ürün, yanında bir e-ticaret sayfası, yanında stok sorununun çözümü ve diğer tüm operasyonel süreçlerin çözüme kavuşturulduğu bir e-ticaret projesi yayınladık. Eswith E-Ticaret Platformu ile e ticarete 10 bin TL ile başlayabilirsiniz. Paketleri mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Paketleri Detaylı İncelemek İçin